Energie

ZF Power Summit 2022. Radu Hanga, Bursa de Valori Bucureşti, despre listarea Hidroelectrica: Este un mix bun atât pe termen scurt, cu preţurile la energie, cât şi pe termen lung, unde perspectivele sunt definite prin criterii ESG şi tranziţia verde

ZF Power Summit 2022. Radu Hanga, Bursa de Valori...

Autor: Eduard Ivanovici

22.02.2022, 15:43 549

Listarea Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, poate oferi o evaluare interesantă din perspectiva vânzătorului, spune Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, invitat în cadrul primei zile a evenimentului ZF Power Summit 2022.

Anterior, Johan Meyer, portofolio manager, Fondul Proprietatea a menţionat că valoarea Hidroelectrica este de peste 10 miliarde de euro. 

„Uitându-ne la Hidroelectrica, aş spune că se aseamănă cu un mix în care termenul scurt arată bine, preţurile la energie susţin performanţa companiei, iar perspectiva pe termen lung este definită de tranziţia verde şi focusul pe principiile ESG (mediul, social şi guvernanţă corporativă – n.r.) – toate aspectele se întâlnesc pentru a oferi o evaluare interesantă din punctul de vedere al vânzătorului”, susţine Radu Hanga.

 

Alte declaraţi:

 
  • Dacă evoluezi, dacă vrei să performezi mai bine, trebuie să baţi mereu fostele recorduri.  Este cumva natural să tinzi să faci tranzacţii mai mari.
 
  • La Bursa de Valori Bucureşti ne uităm la trendul din zona cererii, la banii din economie. Chiar dacă banca centrală se pregăteşte să majoreze ratele dobânzilor drept răspuns la ceea ce se întâmplă acum pe frontul inflaţiei, vedem că suntem încă într-un mediu caracterizat prin dobânzi mici. 
 
  • Ratele reale sunt în teritorii negative. Între timp ne uităm în sectorul bancar, vedem că depozitele retail urcă tot mai mult (...) Trăim într-un mediu dominat de bani ieftini şi lichiditate ridicată, aspect vizibil în România. Cererea este aici şi vedem de asemenea cerere din afara ţării.
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO