Energie

ZF Power Summit 2022. Tudor Prisecaru, profesor la Universitatea Politehnică Bucureşti: Înainte de a ne gândi la transformările din industrie trebuie să ne gândim la norme, pregătirea forţei umane. Lucrul cu hidrogenul nu este la fel ca lucrul cu alte gaze

ZF Power Summit 2022. Tudor Prisecaru, profesor la...

Autor: Răzvan Botea

24.02.2022, 13:19 120

Tudor Prisecaru, profesor la Universitatea Politehnică Bucureşti, a spus, la ZF Power Summit 2022, că este nevoie de pregătirea normelor şi forţei umane pentru lucrul cu hidrogenul în industrie.

„Înainte de a ne gândi la transformările din industrie trebuie să ne gândim la norme, pregătirea forţei umane. Lucrul cu hidrogenul nu este la fel ca lucrul cu alte gaze, care sunt obişnuite astăzi în industrie. Cred că se va merge până acolo unde durata unui schimb va fi mai redusă decât în ziua de astăzi. Orice urmă de oboseală în lucrul cu hidrogenul poate fi dramatică”, a spus el.

Alte declaraţii:

Industria este mai greu de dezvoltat în momentul de faţă. Întâi şi întâi transformările vor apărea în sectorul energetic, odată cu apariţia grupurilor care sunt deja preconizate în zona CE Oltenia.

Hidrogenul are o viteză de ardere de 130-140 de metri pe secundă, în timp ce gazul natural se duce la sub 30 de m/s. Sistemele de monitorizare, valvele de siguranţă va trebui să arate altfel.  Limitele de explozie ale hidrogenului sunt mult mai mari decât ale gazului natural.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO