Energie

ZF Power Summit. Cătălin Stancu, Horváth: Între 40 şi 50% din cantitatea de energie generată din România se face pe combustibili fosili, care prezintă două riscuri: preţul certificatelor CO2 şi costul materiilor prime

 ZF Power Summit. Cătălin Stancu, Horváth: Între 40...

Autor: Răzvan Botea

23.02.2022, 13:15 143

Cătălin Stancu, associated senior expert la Horváth,  a spus, la ZF Power Summit că : între 40 şi 50% din cantitatea de energie generată din România se face pe combustibili fosili, care prezintă două riscuri: preţul certificatelor CO2 şi costul materiilor prime.

„Între 40 şi 50% din cantitatea de energie generată din România se face pe combustibili fosili, care par să aibă două riscuri: preţul CO2-ului – 300% într-un an şi riscul costului materiilor prime”, a spus el.

Ce a mai spus Cătălin Stancu la ZF Power Summit:

Nu avem o strategie energetică. Avem dezbateri despre o tehnologie, dacă este mai bună sau nu. Dacă ar fi să luăm de bune cifrele din PNIESC, ar trebui să creştem cu 50% capacitatea de producţie în termeni reali a României, în echivalent de full load hours.

Ne aşteaptă o creştere semnificativă de cerere.

Au apărut în sfârşit ghidurile pentru PNRR. De acum ar trebui să fie o dezvoltare pe repede-înainte. Vorbim de multe miliarde care ar putea prelua riscul de dezvoltare a acestei energii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO