Energie

Zoltan Teszari se asociază cu primăria Oradea într-un proiect de energie electrică

Zoltan Teszari se asociază cu primăria Oradea într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

22.04.2015, 17:15 805

Compania de cablu RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, cu afaceri anuale de peste 600 mil. euro la nivel de grup, intenţionează demararea unui parteneriat cu primăria Oradea în vederea construirii şi operării unei reţele de distribuţie a energiei electrice. Furnizarea energiei electrice va începe cât de curând, iar în ceea ce priveşte distribuţia de energie electrică, aceasta va putea demara doar după aprobarea proiectului în consiliul local şi după finalizarea procesului de autorizare, se arată într-un comunicat al primăriei Oradea.

"În acest parteneriat, primăria Oradea va veni cu suportul tehnic, respectiv cu terenul care va fi concesionat companiei RCS&RDS în vederea amplasării staţiilor de transfer şi distribuţie a energiei electrice. Economia pe care o va realiza oraşul va fi de 1,1 milioane de euro anual’’, a declarat Ilie Bolojan, primarul muncipiului Oradea.

Oraşul Oradea consumă în total 46.000 MW anual, costurile ridicându-se la 5,6 milioane de euro. După ce asocierea cu RCS&RDS va deveni operaţională, primăria Oradea va beneficia de o reducere de 20% la tariful de energie, iar suplimentar, după obţinerea licenţei de distribuţie, va fi posibilă şi reducerea tarifului de distribuţie cu aproximativ 20%. Global, reducerea totală a tarifului la energia elecrică va fi undeva la 16%.

Până în prezent, compania Oradea Transport Local (OTL) a trecut deja pe curentul electric furnizat de RCS&RDS, pentru un preţ de 130 lei/MWh. Compania RCS&RDS este cea care a câştigat şi licitaţia pentru realizarea a 200 km de canalizaţie tehnică, în care sunt introduse toate reţelele de telecom, cabluri, iluminat şi electricitate. Până în prezent au fost realizaţi 50 km de canalizaţie tehnică, lucrările vizând zona centrului istoric, precum şi cartierele de blocuri, unde există o densitate mare a populaţiei. Grupul RCS&RDS este controlat de antreprenorul Zoltan Teszari şi generează venituri anuale de peste 600 mil. euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO