Companii

EnergoBit investeşte 40 mil. euro într-un parc eolian la Tulcea

EnergoBit investeşte 40 mil. euro într-un parc eolian la Tulcea

Péter Pál

Autor: Laurentiu Cotu

06.08.2012, 00:07 2227

EnergoBit, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa echipamentelor energetice, controlat de trei foşti angajaţi ai Renel din Cluj, va investi 40 de milioane de euro în realizarea unui parc eolian de 27 MW, în Tulcea, acesta fiind unul dintre primele proiecte realizate de antreprenori români în cel mai atractiv domeniu al ultimilor ani.

Péter Pál, vicepreşedintele executiv şi unul dintre proprietarii EnergoBit, grup cu afaceri de circa 140 de milioane de euro anul trecut, spune că până în prezent a fost concesionat un teren de 67 de hectare în Tulcea, pe care urmea­ză să fie instalate 9 turbine, cu o capacitatea totală de 27 MW.

Investiţia va fi susţinută atât din fonduri proprii, cât şi din credite bancare, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru anul viitor.

"În prezent am obţinut autorizaţia de construire a parcului eolian din Tulcea, iar în perioada următoare vom demara investiţia. Credem că până la finalul anului viitor parcul va putea funcţiona", a declarat pentru ZF Transilvania Péter Pál.

În prezent, acţionarii EnergoBit sunt Péter Pál, Ştefan Gadola şi Ioan Socea, care deţin fiecare funcţia de vice­preşedinte executiv.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO