Companii

ENGIE: Investiţia într-o staţie de gaz natural comprimat poate ajunge la 0,7 mil. euro. Durata de realizare este comparabilă cu cea a unei benzinării

ENGIE: Investiţia într-o staţie de gaz natural...

Autor: Roxana Petrescu

18.01.2018, 00:06 1125

Procesul de autorizare a primei staţii cu gaz natural comprimat dezvoltate de ENGIE, cel mai mare distribuitor local de gaze naturale, în Bucureşti a durat mai bine de un an, investiţia finală într-un astfel de proiect fiind comparabilă cu cea dintr-o benzinărie.

Dacă în acest moment pe plan local sunt peste 2.000 de benzinării şi patru mari companii care se bat pentru cota de piaţă, pe piaţa de gaz comprimat nu funcţionează decât două staţii şi mai multe planuri pentru a dezvolta acest sector încă de nişă.

„Investiţia într-o staţie de gaz natural comprimat (GNC) este variabilă, depinzând de tipul şi capacitatea echipamentelor alese, de costul terenului unde este amplasată, precum şi de soluţiile de administrare a staţiei şi de elementele de protecţie alese. Costul mediu de investiţie este în jur de 0,4-0,7 milioane de euro. Durata de realizare a unei staţii de GNC este comparabilă cu cea a unei benzinării (uneori poate ajunge chiar şi la 4-5 ani, potrivit informaţiilor din piaţă - n.red.). În cazul staţiei de gaz natural comprimat dezvoltate de ENGIE, fiind vorba de un proiect care a presupus dezvoltarea unei soluţii noi de mobilitate pentru piaţa din România, procesul de autorizare până la darea în folosinţă a fost de peste un an“, au declarat reprezentanţii ENGIE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO