Companii

Enrico Malerba, Pirelli: Avem in permanenta un grup de expati in companie

Enrico Malerba, Pirelli: Avem in permanenta un grup de expati in companie

Enrico Malerba, CEO al Pirelli Romania: Pirelli va deveni din ce in ce mai atasata de piata locala din Romania, adica eforturile noastre nu vor fi concentrate doar pe investitiile in productia de anvelope, ci si pentru a ne construi o structura comerciala de retail pentru a creste numarul de clienti finali.

10.04.2007, 17:38 161

Pentru a completa calificarea personalului angajat in cadrul facilitatilor de productie detinute in Romania, Pirelli, producatorul italian de anvelope high-end, deruleaza programe de schimb de experienta, in fabricile de la Slatina existand permanent cateva zeci de muncitori, spune Enrico Malerba, CEO al Pirelli Romania.
"In termeni de expati, care lucreaza permanent la Pirelli Tyre Romania, avem mai mult de 20, iar in termeni de schimb de experienta o medie de 40 de oaspeti care vin pentru perioade ce variaza intre una si sase saptamani", a declarat Enrico Malerba, CEO Pirelli Romania.
Pirelli angajeaza in Romania mai mult de 1.000 de oameni, din care 700 lucreaza in fluxul de productie al diviziei de anvelope de inalta performanta, iar mai mult de 260 de persoane in divizia de cord metalic, infiintata in participatie cu producatorul Continental. Ambele centre se afla la Slatina.
"Intreaga forta de munca este recrutata pe plan local plus cativa expati care vin din fabricile europene din Italia, Germania, Marea Britanie si Turcia. La momentul actual dezvoltam un proces specific de recrutare pentru tehnicieni si ingineri si incercam sa intarim relatiile cu universitatile de profil pentru a sustine programul", a adaugat Malerba.
Demararea acestor programe a fost motivata de investitiile de extindere pe care compania le va finaliza in acest an. Din programul de investitii de 170 de milioane de euro, care a fost inceput odata cu constructia fabrici de pneuri din Slatina, inaugurata in 2006, fonduri de 65 milioane de euro vor fi alocate pentru acest an si sunt destinate finalizarii facilitatilor si cresterii capacitatilor de productie. Compania a demarat activitatile de productie pe piata locala in 2006.
"Complexul de la Slatina este dezvoltat strategic pentru a servi atat pietele vestice, cat si estice. In acelasi timp, planurile pe termen lung pentru Slatina urmaresc, in paralel cu dezvoltarea operatiunilor industriale, si crearea unei platforme logistice, de procesare de date si servicii de vanzare, pentru sustinerea dezvoltarii in tarile din Europa Centrala si de Est", a spus Malerba.
Prin aceasta platforma logistica, compania intentioneaza sa creasca exporturile pe pietele din Europa de Est, care au inceput sa manifeste o cerere in crestere pentru anvelopele high-end, de tipul celor produse la Slatina. Pietele vizate sunt cele din tari precum Polonia, Ungaria, dar si Ucraina. La momentul actual din productia realizata la Slatina numai 5% se comercializeaza in Romania.
"Bineinteles, Pirelli va deveni din ce in ce mai atasata de piata locala din Romania, adica eforturile noastre nu vor fi concentrate doar pe investitiile in productia de anvelope, ci si pentru a ne construi o structura comerciala de retail pentru a creste numarul de clienti finali", a spus Malerba.
Productia facilitatilor de la Slatina, estimata de reprezentantii companiei, ajunge pentru 2007 la 2 milioane de pneuri. "Activitatile din 2006 au avut ca scop testarea masinariilor, a liniilor de productie si a celorlalte echipamente din fabrica. Productia la scala a inceput cu adevarat in 2007. Planuim sa producem 2 milioane de pneuri acum, iar pentru 2008 vrem sa dublam productia si sa ajungem pana la 5 milioane de unitati", a adaugat directorul Pirelli.
Programul de extindere al companiei italiene Pirelli include inca o investitie de 25 de milioane de euro, pentru faza initiala, intr-o fabrica de filtre auto din parcul industrial Sadu Bumbesti-Jiu, judetul Gorj, lucrarile urmand sa inceapa in luna ianuarie a anului viitor.
Contractul dintre Pirelli si reprezentantii parcului din Gorj pentru infiintarea fabricii, care va produce filtre auto pentru motoare diesel care respecta normele de poluare euro 5, a fost incheiat la finele anului trecut.
Presedintele Pirelli, Bruno Tronchetti Proverra, a declarat ca lucrarile la fabrica vor incepe in ianuarie 2007 si vor fi finalizate la mijlocul anului 2008, iar unitatea va avea circa 400 de angajati.
Si ceilalti actori din industria anvelopelor urmeaza strategii asemanatoare de extindere a facilitatilor de productie care necesita si cresterea numarului de salariati.
Germanii de la Continental vor angaja pana in 2010 inca 1.500 de oameni, intentionand sa ajunga la un efectiv total de 5.000 de persoane in cele cinci fabrici din Romania.


Pirelli in cifre
1.000 de angajati in fabrica de anvelope si cea de cord metalic de la Slatina
Investitii de 170 de milioane de euro in 2006
Buget de investitii de 65 de milioane de euro in 2007 pentru fabrica si centrul logistic din Slatina
Productie estimata de 2 milioane de pneuri la finele anului in curs
Productie estimata de 5 milioane de pneuri in 2008
25 de milione de euro pentru faza initiala de constructie a fabricii de filtre pentru motoare diesel din Gorj

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO