Companii

Enzime pentru compararea ADN-ului

13.11.2003, 00:00 24



O enzima descoperita intr-un organism viu, intr-o falie a Muntelui Erebus din Antarctica, ar putea face mult mai rapid testele comparative de ADN, efectuate in anchetele judiciare, relateaza un ziar din Noua Zeelanda, citat de AFP.



David Saul, microbiologist la universitatea din Auckland, a declarat, pentru New-Zealand Herald, ca aceasta enzima plasata intr-un microorganism ar putea fi folosita, in conditiile unei metode automatizate, pentru extragerea, intr-o singura etapa, a ADN-ului dintr-un esantion de sange, saliva sau epiderma prelevat de la locul unei crime.



Metoda manuala folosita in prezent in vederea extragerii ADN-ului include 15 etape si necesita aproape patru ore, a subliniat el, in timp ce utilizarea acestei enzime reduce procedura la 30 de minute.



Saul a mai precizat ca noua tehnica presupune mai putine riscuri de contaminare a esantionului, gratie rapiditatii si automatizarii. "Dispunem, pentru moment, de suficiente enzime pentru a raspunde cererii mondiale timp de circa o luna", a declarat David Saul.(A.B)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO