Companii

Eric Stab, ENGIE România: Reţeaua de gaze se poate extinde cu până la 150.000 de noi puncte anual. Acum 44% din case sunt conectate, dar trebuie să avem şi consum

Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România

Provocarea pentru România este de a face simultan lucruri pe care alte ţări le-au dezvoltat treptat. Apoi, trebuie să ne gândim la investiţiile pe care le presupune tranziţia energetică. Trebuie să ne gândim la adaptarea  infrastructurii existente. Pe de o parte, să asigurăm funcţionarea la standarde corecte a infrastructurii existente şi, simultan, să susţii proiectele de investiţie în tranziţia energetică. Existenţa fondurilor europene disponibile pentru aceste tipuri de investiţii este o provocare pentru noi toţi (autorităţi, companii de stat, companii private), dar şi o oportunitate. Este necesară o bună planificare şi asigurarea capacităţii de execuţie a proiectelor  pentru a ne asigura că le putem accesa şi implementa în timp util.

Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România Provocarea pentru România este de a face simultan lucruri pe care alte ţări le-au dezvoltat treptat. Apoi, trebuie să ne gândim la investiţiile pe care le presupune tranziţia energetică. Trebuie să ne gândim la adaptarea infrastructurii existente. Pe de o parte, să asigurăm funcţionarea la standarde corecte a infrastructurii existente şi, simultan, să susţii proiectele de investiţie în tranziţia energetică. Existenţa fondurilor europene disponibile pentru aceste tipuri de investiţii este o provocare pentru noi toţi (autorităţi, companii de stat, companii private), dar şi o oportunitate. Este necesară o bună planificare şi asigurarea capacităţii de execuţie a proiectelor pentru a ne asigura că le putem accesa şi implementa în timp util.

Autor: Roxana Petrescu

02.03.2021, 11:00 284

♦ ENGIE România, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaze naturale, are pentru anul acesta un buget de investiţii de 140 de milioane de euro, cu 55% mai mare faţă de cel din 2020, extinderea infrastructurii alături de consolidarea portofoliului de energie verde fiind direcţiile prioritare.

„Gazul este energia de tranziţie a tranziţiei energetice. Însă, ponderea acestuia în mixul energetic va scădea în timp şi va fi înlocuit cu gazele verzi. Sunt mai multe surse pentru gazul verde. Printre acestea este hidrogenul verde, care va intra în mixul energetic rapid”, a spus Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România, în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.

În ciuda avântului pe care îl iau energiile regenerabile, mai ales în contextul obiectivelor de mediu setate de Comisia Europeană, pentru România gazul devine esenţial în tot acest proces de tranziţie, fiind resursa locală de trecere de la cărbuni spre zona de energie verde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO