Companii

Erste a refinanţat cu 100 milioane de euro turnurile City Gate

Erste a refinanţat cu 100 milioane de euro turnurile City Gate

Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

13.10.2011, 00:05 945

Compania israeliană Globe Trade Centers (GTC) a obţinut un credit de 100 mil. euro de la Erste Bank pentru refinanţarea investiţiei în complexul de birouri City Gate din Bucureşti şi negociază cu două bănci un împrumut pentru clădirea de birouri pe care o va dezvolta cu omul de afaceri George Copos.

Împrumutul, contractat la finele lunii septembrie, reprezintă cea mai mare finanţare imobiliară din România de la începutul crizei, în 2008, după ce tot GTC a reuşit anul trecut o refinanţare record a City Gate, de 80 de milioane de euro, de la un consorţiu de bănci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus şi Eurobank EFG Group.

"Am obţinut de la Erste Bank 100 de milioane de euro pentru refinanţarea complexului City Gate. Este a doua refinanţare a proiectului după finalizarea celor două clădiri", a declarat Shimon Galon, directorul general executiv al grupului israelian GTC.

City Gate, dezvoltat în parteneriat de GTC (59%) şi Blue House Capital (41%), este amplasat în Piaţa Presei Libere şi a fost finalizat în 2009. Cu o suprafaţă de 46.000 de metri pătraţi închiriabili, complexul, format din două turnuri de 18 etaje, a presupus o investiţie de peste 100 mil. euro.

Printre cei mai importanţi chiriaşi ai complexului sunt Microsoft, Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann - La Roche, Rompetrol, E.ON şi AutoItalia.

Dezvoltatorul urmează să construiască un nou imobil de birouri în Bucureşti în parteneriat cu George Copos.

"Vom începe construcţia într-o lună sau două. Clădirea va avea 36.000 metri pătraţi, investiţia este de 65 de milioane de euro, iar finalizarea este prevăzută pentru sfârşitul anului 2013. Vom finanţa construcţia din bani proprii şi de la bănci. Suntem în negocieri avansate cu două bănci pentru accesarea unui credit", a adăugat Galon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO