Companii

Este oficial, Burger King reia dezvoltarea în România din 2024, cu un alt partener. Noul francizat l-a recrutat pe Cristian Turculeţ în poziţia de director de operaţiuni

Este oficial, Burger King reia dezvoltarea în România...
Foto: Profimedia

Autor: Cristina Roşca

17.02.2023, 00:07 6323

Lanţul american de restaurante de tip fast food Burger King va relua dezvoltarea pe piaţa din România începând cu 2024, iar pentru asta l-a numit pe executivul român Cristian Turculeţ în funcţia de director de operaţiuni.

Noul partener al gigantului american este Rex Concepts CEE, o companie care face parte din grupul McWin Partners, fondat de Henry McGovern, el fiind de altfel fondatorul şi fostul CEO al Amrest, scrie presa internaţională. Această firmă se va ocupa de dezvoltarea Burger King în Cehia, Polonia şi România. Rex Concepts CEE a preluat şi franciza Popeyes în Cehia şi Polonia. Pe piaţa locală, acest brand este dezvoltat de altcineva.

În total, în cele trei ţări, sub cele două branduri, Rex Concepts CEE ar urma să deschidă 600 de restau­rante, scrie presa internaţională. Primele inaugurări vor avea loc la începutul anului viitor, conform aceleiaşi surse. Atât Burger King, cât şi Popeyes sunt branduri din porto­foliul grupului Restaurant Brands International. Pentru a dezvolta brandul Burger King în România, noul partener al americanilor l-a recrutat pe Turculeţ, care a lucrat anterior pentru francizatul anterior, grupul polonez Amrest.

Rex Concepts CEE este al treilea partener al Burger King în România. În toamna lui 2019, brandul american de fast-food a revenit în România a doua oară în sistem de franciză, adus de Amrest. Iniţial, gigantul a mai fost o dată prezent pe piaţă - tot în sistem de franciză - dar businessul a dat faliment în criza financiară din 2009-2010.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO