Companii

Estul Capitalei devine din ce în ce mai neîncăpător: Încă un retailer îşi face simţită prezenţa în zonă, iar investiţiile se ţin lanţ

Estul Capitalei devine din ce în ce mai neîncăpător:...

Autor: Bogdan Alecu

08.10.2017, 19:16 1676

B-dul Theodor Pallady atrage în continuare noi investiţii în retail, pe măsură ce în zona de est apar tot mai multe proiecte rezidenţiale.

După ce în ultimele săptămâni Ikea a anunţat oficial demararea construcţiei celui de-al doilea magazin din Bucureşti, în timp ce Kika va transforma în magazin de mobilă şi decoraţiuni fostul magazin OBI, şi Leroy Merlin va deschide în apropierea lor cel de-al treilea magazin din Bucureşti. Dedeman a deschis acolo în 2015 cel mai mare magazin al său de până atunci în urma unei investiţii de 18 mil. euro, iar lista este completată de Auchan, Metro, Decathlon şi Jumbo, retailerii venind după ce dezvol­tatorii imobiliari au demarat proiecte rezidenţiale pe fostele platforme industriale.

„Pentru Bucureşti avem două proiecte serioase, dar din motive administrative nu vor fi demarate în 2018, ci în 2019. Aşteptăm PUZ-ul (Plan Urbanistic Zonal - n.red.) şi autorizaţia de construire. Un magazin nou va fi în estul Bucureştiului şi celălalt în vest. În est mergem pe Theodor Pallady, lângă Ikea şi Kika. Este o zonă cu foarte mult potenţial datorită expansiunii imobiliare“, a declarat Frédéric Lamy, directorul general al Leroy Merlin România. În ceea ce priveşte magazinul din Militari, el a spus că Leroy Merlin încă nu a securizat un teren în acea zonă. Anul viitor retailerul va deschide un al doilea magazin în Craiova, prin transformarea unui vechi magazin Baumax amplasat în partea de vest a oraşului. De asemenea, în 2019 compania vrea să ajungă la un total de 23 de magazine la nivel naţional, expansiunea fiind susţinută de cererea mare din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO