Companii

Euler Hermes: Numărul insolvenţelor din România ar putea creşte în acest an cu peste 12%, în linie cu situaţia din celelalte state europene,

Euler Hermes: Numărul insolvenţelor din România ar...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2020, 11:46 174

Numărul insolvenţelor din România ar putea creşte în acest an cu peste 12%, în linie cu situaţia din celelalte state europene, în contexul crizei create de pandemia de coronavirus, cele mai expuse domenii fiind serviciile, turismul şi transporturile.

“Trendul insolvenţelor în România nu se va situa departe de media europeană, analiştii Euler Hermes estimând o creştere de peste 12%. Tot în plan microeconomic sectoarele cele mai expuse la risc sunt serviciile, turismul şi transporturile.”, a spus Cristina Olteanu, Risk Director, Euler Hermes Romania.

Potrivit datelor de la Registrul COmerţului, România a înregistrat anul trecut 6524 insolvenţe, în scădere du 21%, cel mai mic număr din istorie. 

Per ansamblu, numărul insolvenţelor ar putea creşte abrupt, cu 16% în Europa de vest în 2020. Intervenţiile guvernelor pentru a sprijinii mediul de afaceri (amânări ale taxelor fiscale, împrumuturi şi garanţii de stat, etc.) ar trebui să ajute la limitarea numărului total al falimentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO