Companii

Grupul Eurolines spune că o tranzacţie, despre care Consiliul Concurenţei a publicat un comunicat de presă privind avizarea, nu există

Grupul Eurolines spune că o tranzacţie, despre care...

Autor: Mirabela Tiron

08.07.2019, 17:08 763

Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines, susţine într-un drept la replică trimis către redacţia ZF că o tranzacţie (preluarea Travel Brands de către Exim Holding AS)  despre care Consiliul Concurenţei a publicat un comunicat de presă privind avizarea, nu există.

Vineri, 5 iulie, Consiliul Concurenţei a trimis către presă un comunicat prin care arată că a autorizat preluarea Travel Brands, membră a grupului Eurolines de către Exim Holding AS (DerTour).

"Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Exim Holding AS preia Travel Brands SRL. Exim Holding AS face parte din grupul REWE, care activează în domeniul turismului şi al retailului cu produse alimentare şi nealimentare. Exim Holding este prezentă pe piaţa din România prin agenţia de turism Dertour Romania SRL şi prin magazinele Penny. Travel Brands SRL este o agenţie de turism şi turoperatoare recent înfiinţată. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", se arată în comunicatul transmis de Consiliul Concurenţei.

Dreptul la replică transmis de Eurolines în atenţia ZF:

“Grupul Eurolines România transmite că ştirea apărută în ZF Online pe 8 iulie „Omul de afaceri Dragoş Anastasiu a vândut lanţul de agenţii Travel Brands către o companie controlată de touroperatorul german DerTour”  nu are un fundament real. „Pentru că explorăm eventuale noi posibilităţi de colaborare, am verificat cu autorităţile dacă există vreun impediment în cazul unui astfel de parteneriat. În acest moment, tranzacţia la care face referire titlul de mai sus, nu există. Dacă vor exista informaţii suplimentare, vi le vom comunica din timp”, a declarat Dragoş Anastasiu.

Comunicatul Consiliului Concurenţei nu există în prezent pe site-ul instituţiei, însă reprezentanţii CC nu au transmis o poziţie oficială privind situaţia comunicatului de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO