Companii

Euromedic: Am crescut cu 151% in primul semestru

27.07.2009, 17:24 48

Euromedic, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de servicii medicale, a inregistrat in primul semestru al anului o crestere a cifrei de afaceri de 151%, principalul factor care a stat la baza acestei evolutii fiind extinderea retelei de centre de diagnostic imagistic pe care compania le are.

Evolutia rezultatelor Euromedic sunt in tendinta cu piata de profil, segmentul de servicii medicale fiind unul dintre putinele sectoare economice care au avut un avans de doua cifre in aceasta perioada in care mai toate afacerile scad.

"Ca urmare a deschiderii de noi centre si a unei investitii de peste 30 de milioane de euro, in primul semestru al acestui an am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 151% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", spune Anca Petca, presedintele grupului Euromedia Romania, fara a preciza insa valoarea afacerilor la care a ajuns compania. Euromedic a raportat anul trecut afaceri de 14 milioane de euro, duble fata de cele din 2007.

In prezent, compania detine opt centre de diagnostic imagistic in Arad, Constanta, Petrosani, Bucuresti, Medgidia, Pascani, Iasi si Focsani. Compania mai are un parteneriat cu centrele de dializa Nefromed, fiind astfel prezenta in alte opt locatii din tara.

"Rezultatele sunt conform estimarilor noastre initiale si vom continua sa ne consolidam pozitia pe piata locala", a mai spus reprezentanta Euromedic.

Potrivit unor calcule ZF, realizate pe baza informatiilor din piata de profil, furnizorii de servicii medicale au raportat in prima jumatate a acestui an afaceri de circa 200 de milioane de euro.

Principalii operatori au inregistrat cresteri de cel putin 20%, continuand astfel tendinta de crestere puternica inregistrata la inceputul acestui an. Cu toate acestea, unii jucatori au inceput sa ia in calcul si posibile scaderi care ar putea aparea la sfarsitul anului.

In orice caz, aceste estimari pentru sfarsitul anului par a nu afecta planurile de extindere ale companiilor de profil in contextul in care in urmatorii trei ani sunt estimate investitii de 70 de milioane de euro.

Euromedic functioneaza pe piata locala prin intermediul a patru divizii, respectiv Euromedic Diagnostics, care opereaza centre de diagnostic, International Dialysis Centres, cu servicii de dializa, Euromedic Labs, care furnizeaza analize medicale de laborator, si Euromedic Training, specializata in trainingul personalului medical.

Euromedic International opereaza centre de diagnostic si dializa in Europa. In actionariatul companiei au intrat anul trecut fondurile de investitii Ares Life Sciences, ridicat de miliardarul Ernesto Bertarelli, si Merrill Lynch GPE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO