Companii

Europa Group are in plan proiecte de 190 mil. euro

06.10.2006, 19:32 23

Grupul lituanian Europa Group intentioneaza sa dezvolte proiecte imobiliare de 190 mil. euro pe piata locala, in urmatorii trei ani. Participatia proprie va fi de 48 mil. euro, restul sumei urmand a fi finantari atrase de la banci, potrivit reprezentantilor companiei.
"Dorim ca pana in 2009 sa finalizam proiectele imobiliare incepute in Bucuresti. Primul nostru proiect, City Center Residence, va fi finalizat in luna octombrie a anului viitor", a declarat Mindaugas Jankus, directorul de marketing si vanzari al companiei.
City Center Residence reprezinta o investitie de peste 18 mil. euro si este situat in zona parcului Carol din Capitala. Ansamblul este format din sase cladiri, cu o suprafata desfasurata de 20.000 mp, si a fost finalizat in proportie de 30%.
Per total, ansamblul, format din 104 locuinte, va fi alcatuit din 21 de apartamente cu doua camere, 59 de apartamente cu trei camere, 14 apartamente cu patru camere, un duplex cu cinci camere si noua studiouri, care au suprafete utile cuprinse intre 51 si peste 200 de metri patrati si preturi intre 107.000 de euro si 422.000 de euro.
Pretul pe metru patrat construit in aceste locuinte variaza intre 1.265 si 1.550 de euro fara TVA si, potrivit reprezentantilor companiei, 30% dintre apartamente au fost deja vandute, clientii achizitionand cu precadere apartamentele cu doua si trei camere.
In plus, Europa Group a achizitionat in Bucuresti un teren in apropiere de Piata Victoriei de 4.300 de metri patrati, unde va construi peste 50 de apartamente si un alt teren in zona Lacului Morii, de 6.200 de metri patrati, pe care va dezvolta un ansamblu rezidential care va cuprinde peste 300 de apartamente in mai multe blocuri de 20 de etaje.
Pe langa aceste proiecte rezidentiale, Europa Group are in plan transformarea unui imobil istoric din apropierea Pietei Unirii intr-un hotel de patru stele, Europa Royale.
Grupul lituanian este un important operator de hoteluri in tarile baltice.
In paralel cu cele patru operatiuni din Romania, Europa Group a intrat si pe piata din Bulgaria, unde dezvolta un complex logistic de 620.000 de metri patrati si, totodata, a finalizat trei hoteluri in tarile baltice.
Europa Group este o companie infiintata in 1998, la Vilnius, si este controlata de doi oameni de afaceri lituanieni care au atras mai multi parteneri, precum societatea bulgareasca Investment Bank LHV/GILV, compania Hanner si bancile Hansabankas si Raiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO