Companii

Europharm Braşov a avut cel mai bun semestru din ultimii patru ani deşi este ameninţată cu închiderea

Europharm Braşov a avut cel mai bun semestru din ultimii...

Autor: Corina Mirea

22.10.2015, 00:05 241

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov a britanicilor de la GSK a ajuns în primele şase luni ale acestui an la afaceri de 338,7 milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014, potrivit celor mai recente date publice.

Acesta este cel mai bun semestru al producătorului de medicamente din ultimii patru ani. Totuşi, activitatea producătorului stă sub semnul întrebării, în contextul în care GSK – proprietarul fabricii – a anunţat încă de anul trecut că „fabrica din Braşov va ieşi din reţeaua globală de producţie a GSK până la sfârşitul lui 2015“ . Producţia ar fi urmat să fie transferată în Polonia şi Spania. Ieri, reprezentanţii companiei nu au răspuns la solicitarea ZF privind soarta fabricii.

Anul trecut Europharm Braşov a fost al patrulea mare exportator al judeţului după producătorii de componente auto Autoliv, Schaeffler şi Continental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO