Companii

Eurostat: Românii, printre europenii care mănâncă cel mai rar legume şi fructe

Eurostat: Românii, printre europenii care mănâncă cel...

Autor: Roxana Rosu

01.04.2019, 12:06 308

România, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Ungaria sunt singurele cinci state membre UE în care mai puţin de jumătate din populaţie consumă zilnic legume, acestora alăturându-se şi Croaţia atunci când vine vorba de fructe, arată statisticile Eurostat.

Astfel, în România 41% din populaţie consumă zilnic legume, faţă de 30% în Ungaria, 44% în Letonia şi 45% în Bulgaria şi Lituania.

Potrivit Eurostat, 28,5% dintre români mănâncă o porţie pe zi şi 13% de minim două ori pe zi.

Dintre statele UE, cei mai mari amatori de legume sunt în Irlanda şi Belgia (84%), majoritatea ţărilor oscilând între 50% şi 80% în privinţa procentului de persoane care consumă cel puţin o dată pe zi aceste produse.

În ceea ce priveşte fructele, în 2017, circa unul din patru europeni mâncau măcar de două ori pe zi, iar 37% o dată pe zi. Totuşi, 36% dintre europeni consumau fructe mai rar sau deloc într-o săptămână. Locurile fruntaşe sunt ocupate de Italia şi Portugalia, unde peste 80% din populaţie consumă zilnic fructe, iar ultimele locuri aparţin Letoniei, Bulgariei şi Lituaniei, cu 35-37%, în România procentul ajungând la 42%.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO