Companii

Evaziune fiscală de peste şase milioane de lei, descoperită la o firmă de construcţii din Arad

Autor: Szasz Jutka, Marian Buga

20.08.2012, 18:03 312

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Arad, angajaţii instituţiei au făcut o inspecţie fiscală parţială la o firmă de construcţii pentru verificarea modului de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a TVA.

A fost verificată perioada 10 aprilie 2009 - 31 decembrie 2011, constatându-se că firma nu a plătit către stat o sumă de 6,2 milioane de lei din impozitul pe profit, TVA şi accesorii.

"Societatea a emis facturi către diverşi beneficiari din ţară, în mare parte pentru prestări servicii de construcţii sau conexe activităţii de construcţii, concomitent cu declararea în totalitate de achiziţii de la un singur contribuabil inactiv. Drept urmare, organele de inspecţie fiscală au stabilit impozit pe profit suplimentar şi accesorii aferente", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii fiscali vor încerca să recupereze sumele datorate de firmă, iar pe numele administartorului acesteia a fost depusă o sesizare penală pentru evaziune fiscală, cazul urmând să fie cercetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO