Companii

Exclusiv ZF. Cine sunt investitorii care au pariat pe start-up-urile tech care au strâns 150 de milioane de euro prin platforma SeedBlink: un fost ministru al sănătăţii, fondatorii Animax şi FruFru, executivi ai BT, UiPath, Superbet sau Deloitte sunt printre cei care au pus banii

Exclusiv ZF. Cine sunt investitorii care au pariat pe...

Autor: Cristina Roşca

21.12.2022, 00:08 3246

De la fondarea Seedblink au fost mobilizate investiţii de peste 150 mil. euro  Circa 57,6 mil. euro au venit de la peste 68.100 de investitori activi în platformă Banii investiţi au mers către 256 de companii.

Platforma de investiţii Seedblink a atras doar în acest an câteva sute de antreprenori, executivi şi politicieni români care au pariat pe start-up-uri tech, arată o analiză ZF care are la bază datele confidas.ro. Printre aceştia se numără şi fondatorii Animax şi FruFru,  şi executivi care lucrează în cadrul BT, UiPath sau Deloitte.

Ziarul Financiar a solicitat platformei de analiză financiară confidas.ro o listă cu cele mai mari companii create în 2022 după valoarea capitalului social.  Dintre aceste firme nou create, 16 figurează la aceeaşi adresă - strada Argentina numărul 25 din Bucureşti. Mai mult, ele toate au acelaşi CAEN (obiect de activitate) - 6420 - Activităţi ale holdingurilor.

„Aceste companii sunt cele prin care facem investiţii pe Seedblink“, a spus pentru ZF Laurenţiu Scheuşan, unul dintre investitori. Informaţia a fost confirmată şi de Andrei Dudoiu, cofondatorul Seedblink, şi de Mihai Simiuc, fondatorul Fru Fru.

Pe lista investitorilor, mai exact pe lista acţionarilor acestor companii, îşi fac loc şi Florian Bodog - fost ministru al sănătăţii în guvernele Grindeanu şi Tudose, Nevenca Doca - HR senior executive human resource director la Banca Transilvania, Silviu Mihai Ivaşcu - consilierul preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie, Oana Ciornei - managing partner al Amrop, companie de recrutare pentru funcţii de management, Adrian Comăneci - group commercial finance director Superbet, Laurenţiu Scheuşan - cunoscut pentru poziţii de top în farma, la companii precum Labormed şi Alvogen, Mihai Simiuc - fondatorul FruFru, Alin Copîndeanu - cofondator Tudor Personal Tailor, Alexandru Cabuz - senior manager of product management la UiPath, Ovidiu Andrieş - cofondatorul Smart Diesel, Cristian Ludovic Pop - fondatorul Animax, Andrei Burz Pânzaru - partener Deloitte, Cătălin Chiş - fondator APS, Lorand Soares-Szasz - CEO Upriserz.

Pe listă se află numele Virgil Daniel Popescu, despre care ZF a scris iniţial că este vorba de actualul ministru al energiei. Ministrul nu a răspuns solicitării ZF până la publicarea articolului, dar a revenit astăzi afirmând că "nu am investiţii pe Seedblink. Este o confuzie de nume." 

Printre companiile în care aceştia au investit se numără Mocapp (dezvoltă soluţii digitale pentru influencer marketing), Yepp (aplicaţie de pariuri sportive "sociale", între prieteni), Hyperhuman (platformă digitală dedicată profesioniştilor în fitness) sau Voxa (platformă de audiobook-uri).

În fiecare dintre cele 16 firme identificate de ZF există câteva zeci de acţionari persoane fizice şi alţii persoane juridice. Unele nume sunt comune în mai multe entităţi juridice, ceea ce înseamnă că acelaşi investitor pariază pe mai multe firme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO