Companii

EXCLUSIV ZF. Topul celor mai mari tranzacţii din 2022. În acest an au fost semnate 180 de tranzacţii cu o valoare cumulată care merge spre 4 miliarde de euro

Ziarul Financiar va lansa în luna octombrie o nouă ediţie a catalogului ZF TOP tranzacţii, în care va prezenta cele mai importante acorduri semnate în 2021 şi în 2022. Este cea mai cuprinzătoare analiză de profil, ce va aduna în total peste 400 de tranzacţii.

EXCLUSIV ZF. Topul celor mai mari tranzacţii din 2022. În acest an au fost semnate 180 de tranzacţii cu o valoare cumulată care merge spre 4 miliarde de euro

Autor: Cristina Roşca

15.09.2022, 00:08 1775

♦ Şase acorduri au o valoare comunicată de peste 100 de milioane de euro ♦ Cele mai mari tranzacţii ca valoare sunt achiziţia de către Romgaz a participaţiei Exxon din perimetrul Neptun Deep, transferul proprietăţii uzinei Ford de la Craiova de la americani către turci şi vânzarea a 4% din Petrom de către FP pe bursă.

Pe piaţa din România, în acest an au fost semnate deja 180 de tranzacţii cu o valoare cumulată ce merge spre 4 mld. euro, arată o analiză a ZF. Infor­maţiile strânse de la ju­cătorii din piaţă – avo­caţi, bancheri, con­sul­tanţi, fonduri de investiţii şi antreprenori – arată că piaţa de M&A rămâne efervescentă în pofida contextului economic marcat de inflaţie şi de dobânzi în creştere şi de cel geopolitic, cu război la graniţă şi cu relaţii întrerupte între Europa şi Rusia.

Este interesant de remarcat că există în continuare tranzacţii mari – şase tranzacţii având o valoare comunicată de peste 100 de milioane de euro. Este vizibilă însă o efervescenţă crescută mai ales în zona medie a pieţei, acolo unde cumpărătorul plăteşte între 10 şi 50 de milioane de euro pentru o companie românească. Numărul mare de tranzacţii în acest segment arată de fapt o maturitate a pieţei locale de M&A şi demonstrează că antreprenorii – pentru că ei se găsesc de cele mai multe ori la vânzare – au construit afaceri solide, ce au atras atenţia investitorilor, fie ei strategici, fie financiari (fonduri de investiţii).

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO