Companii

Executivii Ford văd B-Max ca un best-seller, dar uzina e oprită

Barb Samardzich

Barb Samardzich

Autor: Bogdan Alecu

08.12.2013, 21:42 1294

Oficialii Ford Motor Company spun că activitatea uzinei de la Craiova este importantă pentru companie, în contextul în care acolo sunt produse două motoare EcoBoost, dar şi modelul de clasă mică B-Max, cu toate că uzina a avut opriri de producţie în fiecare lună din a doua jumătate a anului.

Următoarea miză pentru Craiova este modelul Ka prezentat săptămâna trecută de către Ford şi care ar putea fi asamblat în România, fiind proiectat pe aceeaşi platformă tehnică cu B-Max, lansarea sa fiind programată pentru anul 2015.

„Craiova produce motoare pentru noi, dar şi B-Max. Nu putem vorbi acum de planurile viitoare, dar putem spune că uzina joacă un rol important pentru Ford. În acest moment nu putem spune unde exact va fi produs vi­itorul Ka pentru piaţa europeană“, a spus Barb Samardzich, COO Ford Europa. Declaraţia vine în contextul în care numărul zilelor în care uzina Craiova a oprit producţia de maşini a ajuns la 40 în acest an, pe fondul scă­derii cererii de pe piaţa europeană.

Pe lângă autoturisme, Ford opreşte şi producţia de motoare în decembrie pentru şapte zile, la care se adaugă cele opt zile din noiembrie. Când a preluat uzina în martie 2008, americanii vorbeau de producţii anuale de peste 250.000 - 300.000 de ma­şini şi creşterea numărului angajaţilor de la 3.900 la 7.000 de salariaţi, şi nu despre derularea de programe de plecări voluntare cum se întâmplă în prezent, Ford România fiind deja la al treilea astfel de program.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO