Companii

Eximprod Buzau, investitii de 6 mil. euro in birouri

22.12.2005, 18:38 520

Grupul buzoian Eximprod, cu activitati in domeniul productiei si distributiei de echipamente destinate industriei electricitatii, intentioneaza sa investeasca anul viitor 6 milioane de euro in constructia si amenajarea unor imobile si spatii de birouri in mai multe orase din tara.

"In 2006 vom investi 6 milioane de euro in constructia unor centre de afaceri si sedii in Buzau, Cluj, Bacau si Bucuresti. O parte din spatii vor fi folosite de companie, iar ceea ce va ramane disponibil va fi oferit spre inchiriere altor agenti economici", a declarat Gheorghe Manole, directorul general al Eximprod.

Finantarea va fi asigurata in proportie de 60-70% din venituri proprii, restul urmand a fi obtinut prin creditare. Pentru restul, conducerea companiei are in vedere banci precum BCR, BRD, Banca Transilvania sau Banca Tiriac pentru creditarea acestor proiecte.

In acest an compania a investit un milion de euro in demararea lucrarilor la imobilele din Buzau, Cluj, Bacau si Bucuresti.

Oficialii anticipeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 18,5 milioane de euro, cu circa 15% mai mare fata de anul trecut.

"Cresterea pietei datorita privatizarilor din domeniul energetic si investitiile in infrastructura de electricitate au constituit principalele oportunitati de pe piata de profil in acest an", afirma Manole.

El spune ca dezvoltarea de noi produse din clasa de medie tensiune a contribuit la castigarea de noi clienti, in special din randul antreprenorilor externi care au subcontractat lucrari cu SNCFR.

Din productia companiei, 95% merge pe piata interna. Principalii clienti ai Eximprod sunt companiile de electricitate din tara, Electrica, Transelectrica, Hidroelectrica si constructorii agreati de acestea (circa 500), precum si SNCFR.

Principalii competitori ai Eximprod sunt companiile straine Siemens, ABB, Arewa si Furukawa.

Societatea, care are momentan 240 de salariati, anticipeaza un ritm de dezvoltare sustinut al pietei locale. "Mizam pe cresterea investitiilor filialelor distribuitorilor de energie care s-au privatizat in acest an, care implicit ne vor majora volumul afacerilor", a spus Manole.

In acest an Eximprod a infiintat o divizie de servicii de antreprenoriat, specializata in executia de lucrari de sisteme de electrificare automatizate la cheie. Compania intentioneaza sa dezvolte activitatea acestei divizii in 2006.

Eximprod detine doua puncte de productie, unul in localitatea Merei din judetul Buzau si altul in Ceptura din judetul Prahova.

Grupul Eximprod cuprinde firmele Eximprod Grup SA Buzau, Eximprod Power Systems SRL Ceptura si Eximprod SRL Buzau.

In prima companie principalii actionari sunt oamenii de afaceri Gheorghe Manole si Domente Vasile, cu 45% fiecare, iar in celelalte doua companii cei doi detin participatii egale de 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO