Companii

Eximtur creste cu 25% la semestru cu mai multe agentii

07.08.2008, 20:37 35

Eximtur, unul dintre cei mai mari tour-operatori de pe piata locala, a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 70 mil. lei (aprox. 19 mil. euro), in crestere cu 25% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in contextul cresterii numarului de agentii proprii, precum si al cresterii numarului de agentii revanzatoare ale produselor realizate de agentia clujeana. Potrivit datelor Eximtur, profitul net a a inregistrat o valoare de 0,6 mil. lei (0,16 mil. euro), in crestere cu 10% fata de primele sase luni ale anului trecut.
"Avansul afacerilor si al profitului net se datoreaza cresterii numarului de agentii proprii ca urmare a cresterii numarului de agenti de vanzari. Totodata, a crescut si numarul de agentii revanzatoare ale produselor Eximtur care s-au specializat pe produsul de turism intern", au explicat rerezentantii tour-operatorului clujean.
Pentru intreg anul, compania estimeaza o cifra de afaceri de 145 de milioane de lei (41,4 milioane de euro) si un profit net de 1,8 milioane de lei (0,5 milioane de euro).
In ceea ce priveste sezonul estival pe litoralul romanesc, reprezentantii Eximtur spun ca aproximativ 45% din totalul pachetelor de vacanta au ca destinatie statiunea Mamaia. Urmatoarele statiuni de pe litoralul romanesc in ordinea preferintelor turistilor locali sunt statiunile Neptun, Saturn, Jupiter, Venus si pe ultimul loc Costinesti. Potrivit Eximtur, aproximativ 80% din numarul total de turisti care aleg sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc aleg serviciile unei agentii de turism, in timp ce restul prefera sa mearga pe cont propriu.
Potrivit celor mai recente estimari ale Asociatiei Nationale a Agentiilor de Tursim din Romania (ANAT), anul acesta cresterea solicitarilor de vacante pe litoral ar putea ajunge la 20% fata de anul trecut, pana la un nivel de 1,4 milioane de pachete vandute in perioada mai-septembrie cat este estimat sa dureze sezonul estival. Tot potrivit acelorasi surse, incasarile obtinute de agentii exclusiv din vanzarea acestor pachete turistice ar putea ajunge la 350 de milioane de euro.
Potrivit datelor disponibile pe site-ul Eximtur, in prezent compania activeaza prin intermediul a 10 agentii proprii din care doua sunt situate in Cluj, doua in Bucuresti, doua in Timisoara si cate una in Oradea, Sibiu, Baia Mare si Arad. Aproximativ 500 de agentii revand produsele realizate de Eximtur in intreaga tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO