Companii

Expansiunea în agrobusiness, limitată de teren: Fermier cu 1.400 de hectare din Teleorman: O să rămânem tot aşa. Românii nu mai au de unde să ia pământ în arendă

Expansiunea în agrobusiness, limitată de teren: Fermier...

Autor: Roana Rotaru

27.06.2018, 21:20 579

Producătorul de cereale Agro Lisscalifornia cu sediul în Vânători, judeţul Teleorman, un business deţinut de fermierul Florentin Popescu, a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 5,7 mil. lei (1,2 mil. euro), în creştere cu 32% faţă de anul precedent, în principal datorită creşterii productivităţii la hectar, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Am crescut datorită aplicărării tehnologiei care ne-a permis să obţinem producţii mai mari. Compania a fost achiziţionată în 1993. În primii ani, terenurile erau sărace, proprietarii nu foloseau insecticide, îngrăşăminte, pământul nu era comasat. Cu trecerea timpul am reuşit să creştem productivitatea de la an de an.  În 2018 sperăm să creştem puţin mai mult ca în ultimul an“, a spus Florentin Popescu, proprietarul  Agro Lisscalifornia.

Agro Lisscalifornia cultivă grâu, orz, rapiţă şi floarea-soa­re­lui pe o suprafaţă de 1.400 de hectare în judeţul Teleorman, pă­mânt pentru care plăteşte proprietarilor o arendă de 1.144 de kilo­grame de grâu pe an, adică peste 700 de lei pe an, potrivit re­prezen­tan­­ţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO