Companii

Exportul de încălţăminte al României a ajuns aproape de minimul ultimului deceniu

Exportul de încălţăminte al României a ajuns aproape...

Autor: Cristina Roşca

15.08.2016, 00:07 1186

România a exportat anul trecut pantofi în valoare de 1 mld. dolari, principalii parteneri comerciali fiind Italia, Aus­tria, Germania, Slovacia şi Franţa. Piaţa locală este unul dintre cei mai mari producători mondiali de în­căl­ţăminte, însă anul trecut valoarea exporturilor a scăzut cu 23% după ce în 2014 ajunsese la un maxim al ultimilor ani.

„Exportul de încălţăminte al României s-a prăbuşit anul trecut până la puţin peste 1 mld. dolari, aproape de minimul ultimului deceniu. Italia rămâne principala destinaţie pentru pantofii «made in România», urmată de alte pieţe din Europa Centrală şi de Vest“, spun analiştii companiei de cercetare de piaţă World Footwear.

Evoluţia slabă din 2015 a retrogradat România din topul celor mai mari 15 exportatori de încălţăminte, piaţa locală coborând două poziţii după ce în 2014 s-a aflat pe locul al 14-lea.

Exporturile mondiale de pantofi s-au ridicat anul trecut la 127 de miliarde de dolari, din care China este responsabilă pentru 40%. România, deşi este unul dintre cei mai importanţi producători şi exportatori, a fost responsabilă pentru mai puţin de 1% din total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO