Companii

Exporturi în creştere, medicamente lipsă. Valoarea exportului de medicamente în primele nouă luni din 2022 a depăşit 677 mil. euro, plus 5%

Exporturi în creştere, medicamente lipsă. Valoarea...

Autor: Georgiana Mihalache

24.12.2022, 00:05 127

Exportul de medicamente a ajuns în primele nouă luni din 2022 la peste 677 de milioane de euro, o creştere de 5% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică, la solicitarea ZF.

Cifrele mai arată şi cum, deşi volumul de medica­mente exportat a scăzut în perioada menţionată în aceşti doi ani, preţul per kilogram a crescut, de la 31 lei în 2021 (primele nouă luni), la 35 de lei anul acesta. Acest lucru arată că am vândut medicamente mai scump la export.

Faţă de acum cinci ani, în 2018, creşterea exporturilor se vede şi mai bine, având o evoluţie de 24%, mai arată datele de la Statistică.

În timp ce exporturile continuă trendul ascendent, în piaţă există o lipsă acută de medicamente uzuale, de la paracetamol pentru copii, la medicamente de durere, dar şi tratamente pentru boli precum cele oncologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO