Companii

Exporturile de produse din plastic au sărit de 3 mld. euro în 2017, însă piaţa se menţine pe deficit

Exporturile de produse din plastic au sărit de 3 mld....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.04.2018, 00:06 808

♦ Primii trei exportatori de produse din plastic fac parte din industria auto şi sunt subsidiare locale ale unor grupuri străine.

Exporturile de produse din mase plastice au depăşit anul trecut pragul de trei miliarde de euro după ce au variat şase ani la o valoare între două şi trei miliarde de euro. Faţă de 2016, expor­turile au crescut cu aproximativ 10%, după cum arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, ajungând astfel la 3,2 mi­liarde de euro.

La o valoare a importurilor de 3,7 miliarde de euro şi a exporturilor de 3,2 miliarde de euro, înseamnă că România a înregistrat un deficit de circa 500 de milioane de euro pe piaţa produselor din cauciuc şi mase plastice. Faţă de anul 2010, exporturile sunt mai mult decât duble, iar importurile au crescut cu 60%. Totuşi, importurile rămân cu 15% mai mari decât exporturile din România.

În piaţa de produse din cauciuc şi mase plastice intră ţevile din plastic, profilurile din PVC pentru ferestre, materialele de hidroizolaţie şi termo­izolaţie, consumabilele (pahare şi far­furii de unică folosinţă), ambalaje pen­tru alimente, piese din mase plastice pentru autoturisme, folii, pungi, saci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO