Companii

Exporturile de produse din tutun încălzit au depăşit anul trecut exportul de ţigarete din România. Daniel Cuevas, Philip Morris: Am investit aproape 600 mil. dolari în transformarea fabricii de la Otopeni

Exporturile de produse din tutun încălzit au depăşit...

Autor: Roxana Rosu

20.09.2022, 09:36 223

Exporturile de produse din tutun încălzit ale României au ajuns în 2021 la 723 milioane euro, depăşind nivelul exporturilor de ţigări, care au totalizat 617 milioane lei, dar la nivel local ţigările continuă să domine alegerile a 5 milioane de consumatori adulţi, potrivit Philip Morris România.

 România este al doilea cel mai mare producător de ţigarete din Europa, alături de Germania.

Philip Morris  exportă peste 90% din producţia fabricii din Otopeni în 54 de ţări de pe 5 continente. Valoarea exporturilor companiei a crescut de 7 ori faţă de anul 2016 şi a depăşit exporturile fabricii Philip Morris International (PMI) din Italia.

„Am făcut investiţii semnificative în dezvoltarea acestor produse inovatoare: aproape 600 de milioane de dolari de când am început transformarea fabricii din Otopeni într-o unitate de producţie de ultimă generaţie. Ne mândrim cu faptul că în 2021 exporturile de produse din tutun încălzit fabricate în România au depăşit exporturile de ţigarete. Aceste realizări sunt dovada angajamentului nostru ferm faţă de România. Cu toate acestea, ţigările continuă să domine alegerile celor 5 milioane de consumatori adulţi din România.  Adoptarea alternativelor mai puţin nocive, precum IQOS, este încă la un nivel scăzut faţă de alte state europene, iar acest lucru se datorează, în special, nivelului ridicat de dezinformare care persistă în legătură cu produsele care încălzesc tutunul. ”, a spus  Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris Romania.

La nivel mondial, doar opt fabrici produc consumabile pentru IQOS, dintre care trei se află în Uniunea Europeană. România este una dintre ele, alături de fabricile din Italia şi din Grecia.

„Ne-am dori ca şi mai mulţi fumători români să beneficieze de pe urma acestor inovaţii care sunt fabricate în România cu mână de lucru românească. Din păcate, ţara noastră este una dintre puţinele din UE în care vedem o creştere a prevalenţei fumatului, iar noi credem că fumătorii merită o soluţie pragmatică care să-i facă să renunţe la ţigări în număr cât mai mare. Astăzi o astfel de soluţie există. O politică bazată pe reducerea riscurilor este adecvată şi ar contribui semnificativ la înlocuirea ţigărilor în rândul celor 5 milioane de români care altfel ar continua să fumeze. Acesta ar fi un pas extrem de important către o Românie fără fum.”, a declarat Dragoş  Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris Romania.

În 30 iunie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de pieţe (excluzând Rusia şi Ucraina). PMI estimează că aproximativ 13,2 milioane de adulţi din întreaga lume, au trecut deja la IQOS şi au renunţat la ţigări.

 

 

 

 

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO