Companii

EY: Peste jumătate dintre salariaţi de la nivel global şi-ar da demisia dacă nu li se oferă flexibilitate legat de locul de muncă şi program după pandemie. În medie, angajaţii vor regim de telemuncă 2-3 zile pe săptămână

EY: Peste jumătate dintre salariaţi de la nivel global...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2021, 11:16 205

Nouă din zece angajaţi îşi doresc flexibilitate în alegerea locului de unde muncesc şi a programului de muncă, iar dacă ar putea opta peste jumătate (54%) ar alege un program flexibil, în timp ce pentru 40% ar prima flexibilitatea în privinţa locului din care muncesc, conform studiului EY „Work Reimagined Employee Survey.

Această cercetare, una dintre cele mai extinse din lume pe această temă, a sondat opiniile a peste 16.000 de angajaţi din multiple domenii şi cu diverse poziţii, provenind din 16 ţări.

În medie, angajaţii şi-ar dori să lucreze în regim de telemuncă între două şi trei zile pe săptămână după încheierea pandemiei.

Odată cu relaxarea restricţiilor sanitare din ţările lor, doar 22% ar prefera să lucreze integral la birou, iar 33% dintre respondenţi şi-ar dori o săptămână de lucru mai scurtă.

Mai mult, două treimi consideră că productivitatea lor poate fi măsurată cu precizie indiferent de locul unde muncesc şi că acest proces nu reprezintă un impediment pentru flexibilizare.

„Oferirea unui program de lucru într-un mediu hibrid este necesară şi incontestabilă de acum înainte. Întrebările reale se referă la cum trebuie să arate acest lucru în practică, pentru a răspunde aşteptărilor grupului ţintă de angajaţi şi, în acelaşi timp, pentru a îndeplini şi cerinţele organizaţionale.” , spune Claudia Sofianu, lider regional EY CESA, People Advisory Services.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO