Companii

EY: Valoarea medie a unei tranzacţii încheiate în România în 2021 a fost de 15 mil. dolari, minus 24% faţă de media anului trecut

EY: Valoarea medie a unei tranzacţii încheiate în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.10.2021, 10:58 144

Valoarea totală a tranzacţiilor încheiate în România în primele nouă luni din 2021 a ajuns la 3,8 miliarde de dolari, în creştere cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din totalul celor 105 de deal-uri, doar şase tranzacţii au reprezentat două treimi, arată datele EY România cu privire la piaţa de fuziuni şi achiziţii.

„România a urmat trendurile globale, unde, doar în primele nouă luni ale anului, s-au cheltuit 4,4 triliarde de dolari, mai mult decât vârful la nivel anual înregistrat până acum”, a spus Peter Latos, liderul departamentelor de Consultanţă şi Strategie şi Tranzacţii la EY România.

Valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 15 milioane de dolari, în scădere cu 24% faţă de media anului trecut, mai arată datele EY. Deal-urile interne reprezintă jumătate din volumul tranzacţiilor, în creştere cu 13%, media acestor tranzacţii domestice fiind de 8 milioane de dolari per deal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO