EY World Entrepreneur of the Year 2017: Companiile vor avea în viitor mai puţine active şi mai puţini angajaţi full time. Angajatorii vor închiria angajaţi pentru anumite proiecte punctuale

9 iun 2017 Autor: Adelina Mihai

Tamara Erickson, adjunct professor of organisational behaviour în cadrul şcolii de afaceri London Business School: Unele procese de muncă se vor „uberiza“ în zonele de business care nu sunt atât de importante pentru activitatea de bază.

Impactul tehnologiei în procesele de business se va vedea şi în reducerea efec­tivelor de angajaţi din companii în viitor, iar liderii din organizaţii trebuie să se gândească astăzi cum pot loializa un grup de experţi cu abilităţi diferite pe care să îi angajeze part time sau pe bază de proiect.

„Majoritatea companiilor vor „scăpa“ de un procent semnificativ de angajaţi în viitor şi vor apela la metode mai flexibile de con­tractare a personalului. Dacă ai 1.000 de angajaţi astăzi, trebuie să alegi, ca lider, acei 100 de oameni pentru care ai argumente so­lide să îi menţii cu contracte de muncă cu nor­mă întreagă. Pentru că de restul de 900 de oa­meni nu ai nevoie 100% din timp şi îi vei an­gaja part time sau pe proiect. Acestea sunt pro­porţiile la care trebuie să ne gândim atunci când vine vorba de viitorul pieţei muncii“, a spus Tamara Erickson, adjunct pro­fessor of organisational behaviour în cadrul şcolii de afaceri London Business School.

Ea a fost ieri prezentă la evenimentul EY World Entrepreneur of the Year, organizat de firma de audit şi con­sultanţă fiscală EY la Monte Carlo (Monaco). Deşi această idee pare înde­părtată, spune ea, în timp va exista şi o schim­bare în men­talitatea so­cie­tăţii, care va accepta noua situaţie.

„Companiile vor avea în viitor mai puţine active şi mai puţini angajaţi full time. Angajatorii vor închiria angajaţi pen­tru anumite proiecte punctuale, dacă au ne­voie de o anumită abilitate într-o după-amiază o vor închiria, astfel că unele procese de muncă se vor „uberiza“ în zonele de bu­si­ness care nu sunt atât de importante pentru ac­ti­vitatea de bază“, a mai spus Tamara Erickson.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.06.2017

 
Cuvinte cheie:
angajati
, scadere
, companii
, viitor
, active
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide