Companii

Fabrica de 140 mil. euro de la Podari a Clariant va începe producţia până la finalul anului

Fabrica de 140 mil. euro de la Podari a Clariant va...

Autor: Georgiana Mihalache

26.09.2021, 00:04 33071

Elveţienii de la Clariant îşi menţin planul de a începe producţia de bioetanol, un combustibil realizat din procesarea paielor, până la finalul anului 2021, la patru ani după începerea construcţiei fabricii de 140 mil. euro de la Podari, lângă Craiova.

„Obiectivul nostru este ca până la finalul acestui an să putem demara producţia. Există un mare interes pentru etanol celulozic atât în România, cât şi în celelalte ţări ale UE. Campania de recoltare de anul acesta o încheiem cu 20 de parteneri noi şi 80.000 tone de paie colectate“, a spus Dragoş Gavriluţă, CEO al Clariant.

În prezent, proiectul Clariant are o echipă de 70 de angajaţi, dintre care opt persoane sunt chiar din localitatea unde este amplasată fabrica de la Podari. Pentru formarea angajaţilor, Clariant a organizat stagii de practică atât în Germania, unde mai deţin o fabrică, dar şi în parteneriat cu Universitatea din Craiova.

Elveţienii au luat decizia în 2017 să investească 100 mil. euro într-o fabrică de bioetanol în România, iar investiţiei iniţiale s-au adăugat 40 mil. euro din fonduri de la UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO