Companii

Fabrica de componente auto Joysonquin din Ghimbav, Braşov, a avut afaceri de 514,5 mil. lei, minus 11%

Fabrica de componente auto Joysonquin din Ghimbav,...

Autor: Laurentiu Cotu

05.08.2021, 16:15 1166

Producătorul de volane şi elemente ornamentale pentru bord, uşi şi consola centrală a automobilelor Joysonquin Automotive Systems România (fosta Quin România), subsidiara locală a concernul chinez Joyson, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 514,5 mil. lei (106,7 mil. euro), în scădere cu 11% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 9,1 mil. lei (1,9 mil. euro), de trei ori mai mic faţă de anul precedent, când Joysonquin Automotive Systems a realizat un câştig net de circa 27,9 mil. lei (5,9 mil. euro), conform datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 896 angajaţi, cu 335 de oameni mai puţin faţă de 2019.

Joysonquin produce în fabrica de la Ghimbav elemente de interior pentru autoturismele premium, cum ar fi ornamente de uşi şi bord, console de mijloc şi volane. Clienţii sunt constructorii auto Daimler, Volkswagen, BMW, Audi sau Porsche. Materialele utilizate în producţie sunt furnire de diferite esenţe, carbon, aluminiu şi material plastic special. 

Compania este prezentă pe piaţa locală din anul 2003, ca subsidiară locală a grupului german Quin, care a fost achiziţionat în ianuarie 2015 de concernul chinez Joyson.  Joyson Electronics, cu sediul în Ningbo, China, deţine peste 100 de unităţi de producţie în 30 de ţări şi peste 50.000 de angajaţi la nivel global, conform site-ului companiei.

Începând cu anul 2011, Joyson a achiziţionat mai multe companii, printre care compania de electronică pentru automobile Preh GmbH (care deţine pe piaţa locală o fabrică de componente auto în Ghimbav), compania de robotică IMA şi producătorul german Quin GmbH.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO