Companii

Fabrică de conserve într-un fost sediu de cooperativă

Fabrică de conserve într-un fost sediu de cooperativă

Autor: Mediafax

26.01.2017, 00:00 488

Un fost sediu al cooperativei din comuna olteană Grădinari a fost transformat într-o fabrică de conserve, cu fonduri europene, legumicultorii din localitate având posibilitatea să-şi aducă aici produsele refuzate de comercianţi, transmite corespondentul Mediafax.

Primarul din Grădinari, Mihai Ioana, a declarat corespondentului Mediafax că imobilul a fost reabilitat, iar spaţiile au fost adaptate întregului flux tehnologic pentru conservarea legumelor. Pentru că 70 la sută din gogoşarul de pe piaţa din ţară este produs la Grădinari, autorităţile locale îşi doresc să obţină denumirea protejată pentru această legumă care a făcut celebră comuna din judeţ.

Fermierii din Grădinari au reuşit să se organizeze în două asociaţii, iar cu ajutorul autorităţilor locale a fost demarat un proiect pentru înfiinţarea unei fabrici de conserve în comună. Astfel, fostul sediu al Federalcoop, situat la două sute de metri de primărie, a fost reabilitat şi transformat într-o fabrică. Proiectul este finanţat cu bani europeni, întreaga investiţie ridicându-se la 300.000 de franci elveţieni.

Această cooperativă îi va ajuta pe legumicultorii locali să-şi vândă produsele în stare proaspătă, legumele refuzate de comercianţi urmând să fie procesate în fabrica locală. Fabrica va fi dotată în aprilie cu toate utilajele necesare, urmând ca o lună mai târziu să devină funcţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO