Companii

Fabrica de fotolii şi canapele Italsofa din Baia Mare şi-a majorat cifra de afaceri cu 23%

Fabrica de fotolii şi canapele Italsofa din Baia Mare...

Autor: Laurentiu Cotu

26.07.2022, 17:00 173

Producătorul de fotolii şi canapele Italsofa România, subsidiara locală a grupului italian Natuzzi, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 296,4 mil. lei (60,2 mil. euro), în creştere cu 23% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 8,1 mil. lei (aproximativ 1,7 mil. euro), mai mare cu 5% faţă de anul precedent, când Italsofa a realizat un câştig net de 7,8 mil. lei (1,6 mil. euro), conform datelor publice. Producătorul de fotolii şi canapele a ajuns anul trecut la un număr mediu de 933 de angajaţi.

Din fabrica de 76.000 de metri pătraţi, produsele pleacă aproape în totalitate la export către pieţe precum Germania, Marea Britanie, Franţa şi Spania, potrivit unor informaţii anterioare. Italienii de la Natuzzi au intrat pe piaţa locală în anul 2001, când au început construcţia fabricii din Baia Mare, în care au investit mai mult de 38 mil. euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO