Companii

Fabrica de Fum din Iaşi, un mic producător artizanal de produse din carne, aşteaptă o creştere de 50% a veniturilor în 2021

Fabrica de Fum din Iaşi, un mic producător artizanal de...

Autor: Florentina Niţu

17.12.2020, 17:43 567

Fabrica de Fum, un producător artizanal de produse pe bază de carne, din Iaşi, deţinut de Gabriel Paul Ioan, estimează o creştere de 50% a cifrei de afaceri în 2021, îndreptându-se spre 1,5 milioane de lei. Anul acesta, compania va încheia cu venituri de 900.000 de lei, reprezentaţii firmei aşteptând o creştere a vânzărilor în perioada sărbătorilor.

„Sperăm să încheiem acest an cu rezultate comparative cu cele de anul trecut, rezultate care pentru noi sunt mulţumitoare, dat fiind contextul în care ne-am desfăşurat activitatea în 2020. Am reuşit să funcţionăm la capacitate deplină şi, mai mult decât atât, am continuat să facem investiţii. (...) Pentru 2021, ne propunem o creştere majoră, de cel puţin 50% a cifrei de afaceri”, a declarat Marius Lungu, director de producţie al Fabrica de Fum. 

Pentru 2020, compania estimează o cifră de afaceri de peste 900.000 lei, în uşoară scădere faţă de 2019, când a încheiat anul cu peste un milion de lei, cauzată de reducerea comenzilor din zona HoReCa. Acest sector reprezenta aproximativ 30 - 40% din cifra totală de afaceri. Pentru a atenua pierderile, compania s-a axat anul acesta mai mult pe vânzările online, prin platformele cu livrare la domiciliu. „Coşul mediul de cumpărături a fost de 50 - 60 de lei în 2020.”

Marius Lungu speră totuşi că anul viitor va fi unul mai bun. „Avem în plan schimbări majore şi ne dorim să devenim mai vizibili inclusiv pe plan naţional şi să fim prezenţi pe toate marile platforme de vânzări online.”

În acest an, compania a făcut investiţii în utilaje de producţie şi astfel am diversificat producţia prin introducerea de produse noi cum ar fi: cârnaţi de porc, cârnaţi de porc şi vită, cârnăciori cu secărică, cârnaţi mioritici, şuncă presată din carne de porc şi şuncă presată din carne de curcan. „În zona noastră, partea de nord a Moldovei, cârnaţii sunt foarte apreciaţi şi se află printre produsele cele mai căutate de anul acesta. Acest lucru a condus la o creştere a producţiei de la o lună la alta pentru acest sortiment de produse”, subliniază Marius Lungu.

Pentru producătorul din Iaşi, finalul de an este perioada cu cele mai mari vânzări, când sunt consumate preponderent produse tradiţionale, cum sunt cele pe bază de carne. Pentru a face faţă comenzilor, producătorul va creşte producţia faţă de cea de anul trecut.

Fabrica de Fum este un producător artizanal de produse tradiţionale din carne, care a intrat pe piaţă în 2017 şi produce diverse sortimente, precum ceafă de porc afumată, cotlet de porc afumat, muşchi afumat şi cârnaţi afumaţi. Produsele comercializate sunt în categoria „Produs Tradiţional” şi necesită un ciclu de fabricaţie mai lung, de aproximativ 10-15 zile, pentru că sunt afumate natural. Pentru 2021, compania are pregăteşte produse noi.

Compania are ca principală piaţă de desfacere oraşul Iaşi, unde produsele, în special cele din carne de porc, sunt listate în magazine de cartier. În egală măsură, produsele Fabrica de Fum se găsesc şi pe rafturile băcăniilor, care comercializează produse variate, cum sunt cele din carne de curcan, raţă, oaie sau pasăre. Fabrica de Fum colaborează cu mai multe băcănii din ţară, din oraşele Bucureşti, Cluj, Constanţa, Galaţi, dar şi cu platforme online precum Real Food, All Farm, Băcănia Bolloga, Băcănia Tei, Foodicious, Roade şi Merinde, Nord Hub.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO