Companii

Fabrica de hote si vitrine frigorifice la Mogosoaia

05.11.2003, 00:00 129

Compania Tourex Industrial, producator si distribuitor de bucatarii profesionale si alte echipamente pentru restaurante si hoteluri, va construi o noua fabrica de productie in comuna Mogosoaia de langa Bucuresti.
"Echipamentele pe care le producem in Romania sunt cu pana la 40% mai ieftine decat cele importate si din acest motiv cererea este tot mai mare", spune Dominique Guignard, directorul general al companiei. Compania mai are o fabrica in Bucuresti.
"Am investit, anul trecut, 2 miliarde de lei pentru achizitionarea terenului si inceperea contructiei, iar pentru anul viitor avem planificate investitii de 5 miliarde de lei, in cea mai mare parte din surse proprii", adauga Guignard.
Tourex Industrial a realizat pe primele noua luni ale acestui an vanzari de 800.000 de euro, fata de 330.000 de euro pe intreg anul trecut.
Compania a echipat recent un restaurant din incinta hypermarketului Cora, o pizzerie din Carrefour Orhideea si BRD Victoria.
"Cererea vine atat din partea hotelurilor, a restaurantelor si altor firme cu profil alimentar, dar si din partea companiilor multinationale. Fiecare dintre acestea are si un departament de restaurant pentru salariati, unde au nevoie de bucatarii, de linii de auto-servire, depozite frigorifice", mai spune Guignard.
Alti clienti ai firmei Tourex sunt Unilever, ING Bank, Philip Morris, Dacia Pitesti, hotelurile Crowne Plaza si Ibis.
Noua fabrica va fi localizata in comuna Mogosoaia de langa Bucuresti, unde compania a achizitionat un teren de 2.400 de mp.
 "Am ales aceasta zona pentru ca pretul terenului este foarte mic, si oricum o zona limitrofa este o locatie mai potrivita pentru o fabrica", mai spun reprezentantii firmei.
Tourex Industrial a fost infiintata in 1999, ca reprezentanta in Romania a companiei Tourex SA din Elvetia si are capital integral elvetian. Compania are in prezent 20 de angajati.
O parte din utilaje - bucatariile, robotii - sunt importate de la producatori din Elvetia, Germania, Italia, Olanda, iar o parte sunt produse in fabrica din Mogosoaia - camere si depozite frigorifice, hote, chiuvete, mese.
In jur de jumatate din venituri provin din vanzarea utilajelor importate, iar cealalta jumatate din productia proprie.
Veniturile mai provin si din lucrarile de service, care se fac periodic sau la cererea clientilor. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO