Companii

Fabrica de la Timişoara Clinica de Bere a intrat în Asociaţia Berarii României

Autor: Ioana David

09.05.2012, 12:23 529

Firma Berarium, care deţine brandurile de bere Terapia Platin (bere albă nefiltrată) şi Terapia Gold (bere blondă nefiltrată) şi fabrica Clinica de Bere din Timi­şoara, a intrat în Asociaţia Berarii României care grupează cei mai mari producători precum Ursus, Heineken, Bergenbier, URBB sau Romaqua.

"Activăm pe un segment de nişă al pieţei, aflat însă pe un trend ascendent. Este un segment care completează, şi nu substituie, gama extrem de variată de sortimente de bere aflate deja pe piaţă. (...) Prin asocierea cu Berarii României dorim, pe de o parte, să atragem atenţia industriei de bere şi autorităţilor statului român asupra existenţei noastre, ca microproducător de bere, iar, pe de altă parte, încercăm să încurajăm dezvoltarea acestei ramuri, încă neexploatată, a industriei de bere din România", a spus Heinrich Loth, general manager al Berarium.

Din Asociaţiei mai fac parte Asociaţia Producătorilor de Hamei şi Soufflet Malt România.

Potrivit datelor de la Registrul Comer­ţului, Heinrich Loth deţine 38% din acţiunile com­paniei Berarium, iar restul se împarte între Mircea Marius Corneliu ( 5%), Gabriel Lung (3%), Moldovan Narcis Florin Gri­gore (3%), Ciontea Valentin Alin (13%), Loth Marcellus (38%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO