Companii

Fabrica de maşini de spălat de peste 100 mil. euro a Arctic este finanţată printr-un împrumut de la BEI şi prin ajutor de stat

Polat Şen, directorul financiar al companiei Arcelik, şi vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell

Polat Şen, directorul financiar al companiei Arcelik, şi vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell

Autor: Cristina Roşca

16.07.2018, 00:08 925

♦ Arctic a început construcţia celei de-a doua fabrici din România, unitatea de producţie urmând să fie finalizată în 2019. Până în 2024 aceasta urmează să ajungă la circa 500 de salariaţi, alte 900 de locuri de muncă urmând să fie create indirect.

Banca Europeană de Inves­tiţii (BEI) acordă un îm­pru­mut de 68 mil. euro gru­pului Arcelik, pro­­prietarul Arctic, pentru cons­­trucţia fa­bricii de maşini de spă­lat de la Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Inves­tiţia totală în aceas­tă fabrică va fi de peste 100 mil. euro, dintre care circa o treime este ajutor de stat.

„Acest proiect extrem de inovator, susţinut de Planul de Investiţii pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe şi 900 de opor­tunităţi suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închi­derea fabricilor din industria side­rurgică şi este caracterizată de o rată ridicată a şomajului şi un grad redus de producţie tehnologică. Din acest motiv, investiţia are o mare valoare pentru regiune“, spune Andrew McDowell, vicepreşedintele BEI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO