Companii

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov, închisă când a ajuns la 137 mil. euro

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov, închisă...

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2016, 00:06 499

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov, închisă în decembrie de britanicii de la GlaxoSmithKline (GSK), primii care au pariat pe producţia de medicamente din România la finalul anilor ’90, a finalizat anul trecut cu afaceri record de 612 milioane de lei (137 mil. euro), mai mari cu circa 44% faţă de anul anterior şi cu un profit net de 36 milioane de lei, faţă de 9 milioane de lei pierderi cu un an în urmă, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În ciuda rezultatelor obţinute, GSK, care deţine fabrica de medicamente Europharm Braşov, al patrulea cel mai mare exportator din judeţ, a pus lacătul pe producţia fabricii în luna decembrie, în căutarea unui cumpărător. Încă din 2013, britanicii anunţau că fabrica va ieşi din reţeaua GSK din cauza supracapacităţii de producţie a grupului. Ultimele informaţii transmise de GSK către ZF arătau că procesul de închidere a fabricii ar trebui să fie gata până în martie anul acesta. În fabrică lucrau 170 de oameni la finalul anului trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO