Companii

Fabrica de medicamente Zentiva din Bucureşti vrea să producă 100 mil. cutii de medicamente în 2018

Fabrica de medicamente Zentiva din Bucureşti vrea să...

Autor: Georgiana Mihalache

23.11.2018, 00:07 1152

Planurile pentru producătorul de medicamente Zentiva (fosta Sicomed), care scoate pe porţile fabricii din Bucureşti medicamente made in România de 56 de ani, vizează creşterea volumelor de producţie până la 100 de milioane de cutii de medicamente în 2018, după cum a precizat Margareta Tănase, directorul fabricii Zentiva din Bucureşti, înainte de a începe un tur al fabricii în care lucrează de 32 de ani.

„Ne dorim să continuăm procesul de a transfera în această fabrică produse care să fie fabricate în România, să ne creştem volumele. Avem în strategia pentru următorii cinci ani o creştere în special a produselor solide pe care le fabricăm cu aproape 50%. Încă mai este loc de creştere, trebuie să ne promovăm ca ţară, avem o tradiţie în industria farmaceutică din România pe care trebuie s-o promovăm“, a spus Margareta Tănase.

Fabrica are o suprafaţă de 75.000 de metri pătraţi, iar portofoliul de medicamente include 130 de produse. Circa 60% din producţia totală merge la export în 24 de ţări, majoritatea din Europa.

După România, Germania este cea mai importantă piaţă pentru producătorul român de medicamente.

În fabrica din Capitală lucrează 456 de angajaţi, iar Zentiva a raportat pentru primele nouă luni din 2018 o cifră de afaceri de 312 milioane de lei, în scădere cu 3,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO