Companii

Fabrica de preforme Pet Star din Slobozia a finalizat cu afaceri de 130 de milioane de lei anul trecut, plus 23%

Fabrica de preforme Pet Star din Slobozia a finalizat cu...

Autor: Mirabela Tiron

28.02.2018, 13:53 841

Pet Star, compania care deţine fabrică de preforme PET din Slobozia, a încheiat anul trecut cu afaceri în creştere cu 23%, până la o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei şi câştiguri brute (EBITDA) în valoare de 16,5 milioane de lei. Rezultatele financiare în creştere au fost generate de mărirea volumelor vândute, dar şi de o ridicare a palierului de preţuri în industrie. În prima parte a anului trecut, Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie MedLife, Leonard Gherghina, administrator independent în Consiliul de Administraţie al MedLife, şi Angela Mitu, Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, au intrat în consiliul de administraţie al producătorului de preforme Pet Star, alături de fondatorii companiei, Mirela şi Ion Drăgoi.

Numărul de unităţi vândute în 2017 a crescut cu 21%, de la 800 milioane de preforme, la 970 de milioane. Pentru anul 2018, Pet Star estimează o creştere de minim 15% a volumului de vânzări şi atingerea capacităţii maxime de producţie a fabricii din Slobozia, de 1,2 miliarde de unităţi anual, potrivit oficialilor companiei.

Pet Star se va concentra pe dezvoltarea gamei de preforme din materiale reciclate, rPET, şi se va implica în procesele de colectare şi reciclare PET Bottle-to-Bottle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO