Companii

Fabrica din Oradea a britanicilor de la Faist a avut un plus de 10% în primele nouă luni

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Laurentiu Cotu

11.11.2015, 00:05 737

Furnizorul de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic, parte a grupului britanic Faist, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 55 mil. euro, mai mult cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită atât investiţiilor realizate în creşterea capacităţii de producţie, cât şi comenzilor existente.

Compania estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 72 mil. euro. Faist Mekatronic produce la Oradea piese turnate din aluminiu, având proiecte atât pentru infra­structura de telefonie mobilă, pentru  Ericsson, cât şi proiecte în industria auto pentru companiile Mahle, Borg Warner, Hella, Kahrein, Ina Schaeffler, Konsberg, Brose sau grupul Magna. „Începutul de an a fost unul foarte bun pentru com­pania noastră, în prezent lucrurile s-au stabilizat, însă pentru anul 2016 avem din nou planuri de creştere. Am investit în acest an la Oradea aproximativ 15 mil. euro, capa­citatea de producţie crescând cu 30%“, a declarat pentru ZF Transil­vania Remus Cotuţ, director general al Faist Mekatronic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO