Companii

Fabrica de dulciuri ETI din Craiova a făcut afaceri de 12 mil. euro în al doilea an integral de funcţionare. Unitatea de producţie dezvoltată de grupul din Turcia a fost deschisă la jumătatea anului 2016

Fabrica ETI din Craiova a fost gândită să producă iniţial circa 11.000 de produse (biscuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi prăjituri) în primul an.

Fabrica ETI din Craiova a fost gândită să producă iniţial circa 11.000 de produse (biscuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi prăjituri) în primul an.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.10.2019, 09:37 566
ETI European Food Industries, compania care operează unitatea de producţie a grupului turc ETI de la Craiova, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 55,8 milioane de lei (12 mil. euro), dublu faţă de anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Acesta este al doilea an integral de funcţionare al unităţii de producţie, având în vedere că aceasta a fost deschisă la jumătatea anului 2016. Investiţia în această fabrică s-a ridicat la peste 50 de milioane de euro, conform datelor furnizate ante­rior de companie. România este prima investiţie a grupului în afara Turciei şi este una dintre cele mai mari investiţii făcute în industria locală a dulciurilor în ultimii ani. Nivelul mare al investiţiilor s-a văzut şi în pierderile companiei. În 2018, compania a raportat pierderi nete de peste 70 de milioane de lei (15 mil. euro), faţă de 47 milioane de lei (peste 1 mil. euro) pierderi în anul anterior. Compania a avut un număr mediu de 312 angajaţi, fiind unul dintre cei mai importanţi angajatori din sectorul dulciurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO