Companii

Fabrica Evopack din Piatra Neamţ: Am vândut mai multe pahare de carton şi tacâmuri de unică folosinţă pentru hotelurile şi restaurantele din Grecia

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack

Autor: Mirabela Tiron

25.08.2022, 19:40 293

Evopack, companie care produce ambalaje din carton şi hârtie într-o fabrică din Piatra Neamţ, care livrează pentru clienţi locali precum McDonald’s, KFC, Spartan şi Mesopotamia, dar vinde şi la export, şi-a crescut afacerile cu 28% în prima jumătate a acestui an. Cererea mai mare a venit de la clienţii din turism de pe piaţa locală, dar şi din Grecia şi Bulgaria.

„Principalele pieţe la export au fost Grecia şi Bulgaria vara aceasta, hotelurile şi restaurantele au comandat mai multe ambalaje din hârtie. Am trimis în fiecare lună din această vară câte trei camioane de tăcâmuri biodegradabile de unică folosinţă către Grecia, faţă de doar un camion pe lună vara anului trecut. Trimitem şi camioane cu pahare de carton sau paie pentru restaurantele şi hotelurile de acolo“, a spus pentru ZF Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack. Fabrica din Piatra Neamţ se întinde pe o suprafaţă de 950 mp şi operează 4 linii de producţie. Cerere în creştere a fost şi pe piaţa locală, distribuitorii HoReCa au cumpărat mai multe ambalaje.

Paharele de carton pentru cafea pe care le vinde Evopack către lanţuri de restaurante aduc 40% din cifra de afaceri, pungile de hârtie aduc 20%, tacâmurile bio pe care le importă generează 25%, şerveţelele uscate şi umede 5% iar restul alte produse, potrivit ultimelor date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO