Companii

Fabrica Evopack din Piatra Neamţ, care li­vrea­ză pentru McDonald’s, KFC sau Spartan: Intrăm pe producţia de linguri şi furculiţe biodegradabile, investim 3,4 mil. de euro

Fabrica Evopack din Piatra Neamţ, care li­vrea­ză...

Autor: Mirabela Tiron

13.12.2021, 09:00 15280

Evopack, companie care produce ambalaje din carton şi hârtie într-o fabrică din Piatra Neamţ, care li­vrea­ză pentru McDonald’s, KFC, Spartan sau Mesopota­mia, va finaliza anul acesta cu afaceri de 3,8 milioane de euro, nivel aproape dublu faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

„Investim 3,4 milioane de euro într-o nouă linie de producţie, vom face tacâmuri (linguri, furculiţe, cuţite) bio din amidon de porumb extrudat. În prezent im­por­tăm aceste tacâmuri dar vrem să le producem noi dat fiind că durează mult până le aducem din China. Vom pro­duce 25 de milioane de tacâmuri lunar, le vom vinde la export, piaţa locală consumă doar 7-8 milioane de tacâmuri lunar. Vrem să acoperim golul rămas după re­tra­gerea tacâmurilor din plastic“, a spus pentru ZF Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack.

El precizează că acest proiect de investiţii se face prin credit de la Raiffeisen Bank şi surse proprii. „Vom construi şi depozite pe 1.800 de metri pătraţi, birouri“.

Fabrica din Piatra Neamţ se întinde pe o suprafaţă de 950 de mp şi operează patru linii de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO