Companii

Fabrica Siemens de 5 mil. euro la Sibiu

17.02.2004, 00:00 262

Grupul german Siemens va deschide, in luna martie, la Sibiu, o fabrica de echipamente electrice, printr-o investitie de tip "greenfield" in valoare de cinci milioane de euro, informeaza Agentia Romana pentru Investitii Straine.
Siemens Electrical Installation Technology SRL Sibiu reprezinta o platforma de productie de prefabricare a unor sigurante automate de joasa tensiune. Noua unitate va asigura aproximativ 200 de locuri de munca.
 Potrivit ARIS, grupul german Siemens, una dintre cele mai mari corporatii industriale din lume, considera piata romaneasca elementul principal pentru realizarea unei afaceri de succes in intreaga regiune, intentia pentru urmatorii zece ani fiind sa realizeze o cifra de afaceri de un miliard euro.
In Romania, grupul Siemens activeaza de aproximativ 100 de ani. In 1969, compania a infiintat la Bucuresti biroul de consultatii tehnice Siemens, acesta fiind transformat in 1990 in reprezentanta Siemens AG pentru Romania. In octombrie 2000 a fost infiintata societatea Siemens SRL, marcind extinderea prezentei grupului pe piata romaneasca.
In martie 2000, la Timisoara si-a inceput activitatea Siemens VDO Automotive, specializata in realizarea de aplicatii software pentru industria auto, iar in august 2002 compania a stabilit la Buzias sediul firmei Siemens Motor Systems SRL, ca filiala a Siemens Linear Motor Systems GmbH&Co, KG MA1nchen. Filiala este profilata pe productia de prefabricare de motoare liniare si motoare de cuplu constant.
O alta societate a grupului, Siemens Program and System Engineering SRL Romania, functioneaza la Brasov ca divizie ierarhica independenta de cercetare si dezvoltare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO