Companii

Fabrica Tnuva, licitaţie la a doua strigare: 12,3 milioane de euro

Fabrica Tnuva, licitaţie la a doua strigare: 12,3 milioane de euro

Autor: Cristi Moga

10.08.2012, 00:09 2102

Fabrica de lactate Tnuva de lângă Bucureşti, a cărei activitate a fost oprită după ce proprietarii din Israel au decis să se retragă de pe piaţa locală, va fi scoasă din nou la licitaţie pentru un preţ de 12,3 mil. euro plus TVA, după ce prima tentativă de vânzare a eşuat. Aceasta este în prezent una dintre cele mai mari fabrici scoase la vânzare pe piaţă.

Preţul pentru utilaje şi clădirile cu o suprafaţă de peste 14.000 mp, situate pe un teren de 13 ha din Popeşti-Leordeni, a fost redus cu 25%, după ce la licitaţia organizată la începutul acestei săptămâni activele nu au prezentat interes.
"Nu a fost niciun ofertant, astfel că vom organiza o nouă licitaţie", a declarat Robert Mitruţă, asociat coordonator al firmei Capital Insol, lichidatorul judiciar al firmei TRD Tnuva România, în portofoliul căreia se afla fabrica. Dacă fabrica nu va fi vândută nici pe 22 august, preţul va fi redus din nou? "Vom vedea la momentul respectiv", a spus Mitruţă.

Principalii creditori ai Tnuva, direct interesaţi de vânzarea activelor, sunt băncile BRD şi Banca Românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO