Companii

Fabrica Victoria Bucuresti, de vanzare pentru 40 mil. euro

06.09.2007, 18:30 823

Producatorul de saltele Victoria Bucuresti a scos la vanzare terenul si fabrica din bulevardul Iuliu Maniu din Capitala, pretul de vanzare al activelor fiind, potrivit unor surse din companie, de circa 40 de milioane de euro.
Compania produce saltele si bureti, suprafata totala a constructiilor si a terenului scoase la vanzare fiind de 63.000 de metri patrati. Terenul fabricii are o suprafata de circa 18.000 de metri patrati, potrivit surselor citate.
Victoria Bucuresti a anuntat, intr-un comunicat remis pietei Rasdaq, ca vinde terenul si constructiile aferente din sectorul 6 al Capitalei, intentionand sa-si transfere activitatea de productie in alt spatiu.
Compania este dispusa sa plateasca pentru noul amplasament pana la 20 de milioane de euro, potrivit anuntului facut de societate.
Victoria Bucuresti are un capital de 8,8 milioane de lei, detinut in proportie de 70,41% de firma Choeib Abbas Norma din Libia, in timp ce 23,1% din titluri sunt controlate de Jafco Holding Romania.
Fabricile din interiorul Bucurestiului au fost vandute in acest an una dupa alta - Tricodava, Laromet, Helitube, Lujerului, Compania Industriala Grivita fiind doar o parte din platformele intrate pe mana dezvoltatorilor imobiliari, care urmaresc ultimele terenuri de mari dimensiuni din interiorul orasului, acoperite in prezent de hale de productie.
Fie ca este vorba de proiecte rezidentiale, de birouri sau de retail, toate aceste proiecte vor fi realizate de investitori straini - israelieni, spanioli, irlandezi sau belgieni, spre deosebire de alte tari unde si municipalitatea este implicata in regenerarea zonelor industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO